Sæby strand

Gemte strande i Toppen af Danmark

Tag en tur langs kysten og besøg nogle af de fine strande, som gemmer sig bag klitterne ved den lange kyststrækning i Toppen af Danmark. Nogle af strandene ligger i ubemærkethed og bruges ofte kun af den lokale befolkning. Oplev de gemte strande med få besøgende.

Det vilde vest

I Toppen af Danmark er der mange kilometer strand og strandene er meget forskellige. På Vestkysten ser man det rå og barske Vesterhav tage bidder af kysten og udslette al modstand. På en smuk sommerdag giver Vesterhavet menneskene en betagende naturoplevelse. Få en lang og dejlig badedag på stranden eller en berigende vandretur øverst på skrænterne langs kysten.

Den milde kyst

Vendsyssels østkyst kaldes også ”Den milde Kyst”. Her ligger landet i læ for den barske vestenvind og Kattegat er venlig mod strandens besøgende. Man skal dog ikke tage fejl. Her kan havet også vise tænder på en barsk efterårsdag, men på en sommerdag er strandene formidable til en familie-badedag. Lavtvandede kyster med hvid sandstrand præger denne kyst.

Hirsholmene

Toppen af Danmark gemmer på en dejlig ø med en smuk og særegen natur. I og med, at det er en ø, så er stranden gemt lidt af vejen. Men turen over vandet til øen og stranden er mere end rejsen værd.

På Hirsholmen, som man kommer til med postbåden, ligger den bedst skjulte strand i Vendsyssel - Præstebugten. Den lille beskedne bugt har fint, hvidt sand og ligger i ly af stenrev og selve øen. Er man heldig, kan man se sæler i Præstebugten.

Mere om Hirsholmene og Præstebugten

Strand med fiskekuttere og bunkere

Stranden i Løkken er helt speciel med sine levn fra 2. Verdenskrig. Mange bunkere er her kommet til syne, efterhånden som havet har ædt sig ind i klitten. På denne fine, hvide 10 km lange strand finder man også de karakteristiske fiskekuttere, som trækkes på land, når dagens fangst landes.

Stranden i Løkken

Kør en tur på stranden

I gamle dage gik en del af hovedvejen til Skagen på stranden langs vandet. Enkelte steder er det stadig muligt at tage sig en køretur langs Vesterhavet. Mellem Skiveren og Kandestederne er der en9 kmstrækning, hvor man kan køre på den brede, hvide strand.

Kørsel på strandene er tilladt fra Kandestederne og ned langs vestkysten. Husk ved kørsel på strandene at tage hensyn til de gående og badende gæster.

Det er ikke tilladt at køre i bil på stranden ved østkysten.

Mere om færdsel på stranden hos Naturstyrelsen

Del denne side

Oplev de mange strande

Strandene i Toppen af Danmark er meget forskellige og du kan nemt finde en strand, der passer til dine behov. Store brede sandstrande eller små, gemte strande med få gæster. Her finder du det hele.

Find strande i Toppen af Danmark

Råbjerg Mile

Oplev naturen i Toppen af Danmark

Få oplevelser for krop og sjæl, med rig mulighed for frisk luft.